Skellefteå kopplade greppet – efter målvaktens storspel: ”Så kul att spela de här matcherna”

By Måns Karlsson

Skellefteå har fått en drömstart på SM-slutspelet. De vann kvällens bortamöte mot Färjestad sedan Joni Ortio gjort en supermatch i kassen.
– Jag har alltid gillat att möta det här laget, säger matchvinnaren till C More.

Det var den på förhand mest ovissa kvartsfinalen, så att påstå att det var en skräll att Skellefteå vann borta mot Färjestad är direkt felaktigt. Men ett rejält statement inför den fortsatta kvartsfinalserien var det definitivt.

Skellefteå grundlade 3-1-segern redan under den första halvan av den första perioden. 45 sekunder in sköt Joakim Lindström 1-0. Några minuter senare pricksköt Oscar Möller 2-0. Superkedjan levererade direkt.
-Vi måste stänga ned dem. Vi ger dem för mycket utrymme. Man måste ta bort deras tid, ta bort deras tid, spela fysiskt, säger Färjestads back Morgan Ellis efter den första perioden.
– Det är bra spelare. Vi måste minska deras tid med puck, fortsatte han om sina tidigare lagkompisar.

MATCHSTRAFF

Innan perioden var över hade Joakim Lindström eliminerat sig själv från matchen genom att ådra sig ett matchstraff sedan han cross-checkat Oskar Stéen i huvudhöjd.

Färjestad fick lite känning i den andra perioden när man reducerade till 2-1 genom Fabian Zetterlund. Målet kom efter en blixtrande kontring.
– Jesse (Virtanen) får väl pucken, kollar bakom och ser att jag är med. Sen lägger han ett drömpass. Det var bara att lägga upp den.

Men glädjen blev kortvarig. Mindre än minuten senare gjorde Jesper Olofsson 3-1.
– Det var viktigt för oss. De hade rätt mycket press i vår zon där ett tag så det var skönt att gå ifrån med ett mål till, sade målskytten.

MÅLVAKTEN STORSPELADE

Olofssons mål blev matchens sista. Trots att Färjestad gjorde en bra match kom man inte närmare.