Hem / Sport / SKOGLUND: Talangen och hans kloka beslut

SKOGLUND: Talangen och hans kloka beslut

By Henrik Skoglund

Erik Brännström har skrivit kontrakt med Vegas Golden Knights. Då vill jag passa på att belysa det faktum att det verkar vara en klok och jordnära kille som inte rusar iväg i onödan och som håller sig till sin plan.

Jag vaknade upp i morse till nyheten om att HV71:s supertalang Erik Brännström kritat på ett treårsavtal med Vegas Golden Knights och det kom knappast som någon större skräll att ökenlaget vill knyta upp sin talangfulle back redan nu, det brukar ju vara så. Enligt vad Brännström säger själv till Jönköpings-Posten kommer han lånas ut nästa säsong till HV71 och det kan säkert vara en bra grej. Inte för att jag inte tror Brännström skulle lyckas sno åt sig en ordinarie tröja redan nu i NHL, utan för att han följer sin linje att skynda långsamt.

Erik Brännström har länge ansetts vara en supertalang och han dominerade redan som 14-åring i HV71:s U16-lag och vann faktiskt hela seriens poängliga för backar den säsongen. Alltså ett år yngre än de flesta andra.
Redan som förstaårs B-junior dunkade han in 30 poäng i Superelit i konkurrens med spelare som var fyra år äldre. Samma säsong debuterade han i HV71:s a-lag, men det var den nyligen avslutade säsongen som blev ett litet genombrott för 17-åringen med Nässjö HC som moderklubb..

35 matcher blev det i SHL och på dessa snittade närmare tolv minuter per match. Ofta gjorde han det väldigt, väldigt bra och hade han inte spelat med galler är det nog få som förstått att han var junior.
Det är här det börjar bli lite intressant med det jag nämner ovan med att skynda långsamt.
I 17 av 52 omgångar fanns inte Erik Brännström med i HV71:s laguppställning, fast han definitivt hade kapacitet till det. Enligt vad jag läste mig till i inledningen

Läs mer här: SKOGLUND: Talangen och hans kloka beslut

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …