Slöa bilister riskerar åka på dyra parkeringsböter

SVALÖV I fortsättningen får alla slarviga bilister se upp.
Med start i går, måndag, infördes parkeringsvakter som ska patrullera av hela Svalövs kommun.

Förare som inte följer lagar och regler blir bötfällda.
– Det handlar om att upprätthålla trafiksäkerheten och på många platser råder tyvärr rena vilda western, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Olof Röstin.

Två dagar i veckan kommer ett parkeringsbolag att köra rundor i kommunen. Samtliga tätorter får besök och man kommer inledningsvis att punktmarkera platser där bilister gärna och ofta parkerar regelvidrigt.
– Det handlar i första hand om ytorna utanför Ica Supermarket i Svalöv och Coop i Kågeröd. Folk ställer sig helt galet och det innebär direkt en fara för säkerheten, säger Olof Röstin.

Inledningsvis kommer enbart varningslappar att sättas på de bilar som inte står där de ska. Fortsätter syndandet blir det en präktig och kostsam böteslapp på vindrutan.
Upprinnelsen till den nu införda kontrollen är att parkeringsordningen varit under all kritik på många platser i kommunen.

Folk ställer sig i motsatt körriktning, på trottoarer, respekterar inte de parkeringszoner som gäller i centrum och stannar dessutom på platser avsedda för handikappfordon.
– Därför kände vi oss tvungna att göra något drastiskt. Aldrig förr har kommunen haft parkeringsvakter, men som oordningen är nu är det tvunget.

Några

Läs mer här: Slöa bilister riskerar åka på dyra parkeringsböter

kommentarer