Småkronorna knep bronspengen i Ivan Hlinka Memorial efter stor dramatik

By Henrik Skoglund

Det svenska U18-landslaget lyckades efter stor dramatik vinna lördagens bronsmatch över Ryssland med 4-3 efter förlängning. Stor matchvinnare blev Jacob Olofsson som kunde peta in en retur framför mål.

Ryssarna chocköppnade tillställningen i Bratislava genom mål efter blott 18 sekunder. De kunde sedan öka på till 2-0 i den andra perioden.
I den tredje kunde sedan Sverige lite oväntat ta över tillställningen totalt och reduceringen kom först genom Jonatan Berggren som drog till med ett distinkt handledsskott som letade sig in bakom den ryske målvakten.

Några minuter senare stod Adam Boqvist för en fin individuell prestation och kvitteringen var ett faktum. Med blott tre minuter kvar satte Filip Hållander Småkronorna i förarsätet med sitt 3-2-mål.
Men Ryssland gav inte slaget förlorat och med 23,2 sekunder kvar av ordinarie tid kunde Nikita Okhotyuk kvittera tillställningen med ett skott från blå.

I förlängningen kunde sen Jacob Olofsson avgöra efter att ha petat in en retur.

The post Småkronorna knep bronspengen i Ivan Hlinka Memorial efter stor dramatik appeared first on Hockeysverige.