Småkronorna ser ut att gå miste om backstjärnan: ”Har en plats öppen för honom”

By Uffe Bodin

Seger med 4–1 och ett stort steg bort från U18-VM i Ryssland. Backen Rasmus Sandin ser ut att bli det tredje tunga avbräcket för Småkronorna inför nästa veckas turnering efter nattens vinst i OHL-slutspelet.
– En av backarna vet om att om Rasmus kommer så får han åka hem, säger förbundskapten Torgny Bendelin till hockeysverige.se.

Det är redan klart att Rasmus Dahlin och Filip Hållander inte kommer till spel i U18-VM. Dahlin stängde ned sin säsong härom veckan medan Hållander stoppas från att delta av Timrå på grund av en knäskada.

Men Småkronorna går sannolikt miste om ännu ett tungt namn i turneringen, som startar på torsdag nästa vecka. Backen Rasmus Sandin, som förväntas gå i första rundan av NHL-draften i sommar, är upptagen av OHL-slutspelet i Nordamerika och i natt gick hans Sault Ste. Marie Greyhounds fram till 3–2 i matcher mot Owen Sound Attack efter en 4–1-seger.
– Vi har en plats öppen för honom, men vi har sagt att vi inte väntar längre än den här omgången de spelar just nu, säger Småkronornas förbundskapten Torgny Bendelin till hockeysverige.se.
– Jag tror en sjunde och eventuellt sista gå på tisdag. Vi väntar till dess. Jag har pratat med Rasmus och han vet om spelreglerna.

BÄSTA ROOKIEBACKEN I LIGAN

Småkronorna påbörjade resan till Ryssland under lördagen. Skulle Sandin mot förmodan bli tillgänglig kan man snabbt göra en förändring i truppen.
– Vi åker med vår trupp nu och en av backarna vet om att om Rasmus kommer så får han åka hem, säger Bendelin utan att vilja nämna vem.

Rasmus Sandin har haft en väldigt lyckosam säsong i Nordamerika sedan han lämnade Rögle i höstas. Under grundserien svarade han för tolv mål och 45 poäng på 51 matcher för Soo Greyhounds i OHL, bäst

Läs mer här: Småkronorna ser ut att gå miste om backstjärnan: ”Har en plats öppen för honom”

kommentarer