Solbränd man blottade sig för kvinna – polisjakt

En polisjakt pågår under lördagen sedan en naken man, endast iklädd svart maskering för ansiktet, hoppat ut från en buske och ofredat en kvinna.

– Han tar tag i hennes lår och drar sedan till skogs. Kvinnan är skärrad så klart, men oskadd, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Händelsen inträffade i skogen söder om Stora Delsjön. Det enligt anmälan från kvinnan som råkade ut för mannen, vilket GP var först med att skriva om.

Johan Ljung berättar om händelsen:

– En kvinna är ute och går och ur skogen hoppar en spritt språngande naken man, endast iklädd en svart huva över huvudet, typ rånarluva. Det är det han har på sig.

– Han tar tag i hennes lår och drar sedan till skogs.

Muskulös solbränd man

Flera patruller, varav en hundpatrull, sökte efter gärningsmannen som beskrivs som en kortväxt muskulös man i 30-årsåldern med solbränna.

– Enligt ett vittne ska han ha varit muskulös, åt body building-hållet, säger Ljung.

Vid 16.40-tiden fick polisen avsluta den aktiva sökinsatsen, utan någon framgång. Polisen hoppas att vittnesmål kan göra att man kan identifiera gärningsmannen så småningom.

– Vi har precis avslutat den, utan resultat i nuläget. Men det kan bli svårt eftersom han hade huva på sig. Men eventuellt kan någon ha sett någon som kan stämma in.

Händelsen rubriceras som sexuellt ofredande.

GT rapporterade i höstas om två kvinnor som blev sexuellt ofredade av en naken man just i Delsjöområdet. Kvinnorna klarade sig utan fysiska skador. Kvinnorna attackerades i samband med att de joggade och överfallen skedde inom loppet av två dagar.

LÄS OCKSÅ: Kvinna överfallen och rånad

Källa: https://www.expressen.se/gt/solbrand-man-blottade-sig-for-kvinna-polisjakt/

kommentarer