Sport och politik i KvP:s monter på Seniormässan

Idag kunde Seniormässans besökare i Malmö träffa Kvällspostens sportmedarbetare. 

Många var det som ville komma förbi och få sig en pratstund med krönikörerna Jan Peter Andersson, Mattias Larsson och sportsamordnare Johan Dolck Wall. 

Imorgon avslutas mässan – och då blir det politik i Kvällspostens monter. 

– Seniorfrågorna och välfärdsfrågorna är vrålheta inför höstens val, säger Csaba Bene Perlenberg, KvP:s fristående kolumnist.

I tre dagar har man kunnat hälsa på Kvällspostens medarbetare och profiler på årets seniormässa i Malmö. Den hålls på Malmömässan och inleddes i tisdags med att kungligtreportern och krönikören Karin Lennmor var på plats och bland annat höll ett välbesökt föredrag på stora scenen. 

På onsdagen var det dags för sportmedarbetarna. Krönikörerna Mattias Larsson och Jan Peter Andersson var där, tillsammans med sportsamordnare Johan Dolck Wall. 

– Man märker att det finns ett stort sportintresse hos läsarna, säger Dolck Wall. 

Även chefredaktör Katrin Säfström fanns på plats och pratade med läsarna. 

– Det här är en unik möjlighet för oss att träffa vår allra mest trogna publik. Vi vill gärna höra vad seniorerna har att säga om det vi gör och få tips om hur vi ska bli bättre och ännu mer angelägna för den här gruppen.

Populär monter. Kvällspostens personal har haft fullt upp med att träffa trevliga läsare på seniormässan.Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVP

Tävla om en iPad

På torsdag avslutas mässan och då kan du diskutera politik med vår fristående ledarkolumnist Csaba Bene-Perlenberg. Även nyhetsreporter Lars-Olof Strömberg finns på plats för att träffa läsarna och höra era synpunkter. 

Man kan fortfarande tävla om en iPad och en helårsprenumeration på Kvällspostens e-tidning.

Csaba Bene Perlenberg, fristående ledarkolumnist på Kvällsposten, vad vill du diskutera med besökarna på seniormässan?

– Seniorfrågorna och välfärdsfrågorna är vrålheta inför höstens val. Den som saknar en stabil äldrepolitik riskerar inte bara att gå miste om pensionärernas röster utan även deras barnbarns och barns röster.

Han fortsätter: 

– Alla som någonsin haft en åldrande farfar eller mormor eller förälder vet hur utsatta personer kan vara, både i vardagen men även inför ett vård- och stödsystem som ibland bryr sig mer om regler än om människor. Att vara gammal får inte innebära att man förlorar inflytandet över sitt eget liv.

Självklart hjälper vi dig också att ladda hem Kvällspostens app, om du inte redan har den. Där kan du få tillgång till Sydsveriges största nyhetssajt direkt i din mobil.

Källa: https://www.expressen.se/kvallsposten/sport-och-politik-i-kvps-monter-pa-seniormassan/

kommentarer