Hem / Sport / Stängde igen efter kallduschen: ”Försöker få tankarna på att vara i nuet”

Stängde igen efter kallduschen: ”Försöker få tankarna på att vara i nuet”

By Henrik Skoglund

Luleå såg ut att gå mot en säker seger mot Örebro på hemmaplan i gårdagens SHL-premiär. Men på mindre än 50 sekunder i den andra perioden förändrades det. Hemmamålvakten Joel Lassinantti reste sig dock och hjälpte sitt lag fram till två poäng.
— Extrapoängen är väldigt, väldigt viktig, berättar målvakten för nsd.se.

Efter att Örebro gjorde två mål på kort tid uppträdde Luleå stressat på hemmaplan i den tredje perioden av gårdagens SHL-premiär. 3-0 stod helt plötsligt 3-2.
— I sista perioden blir vi lite stressade i våra uppspel och får inte riktigt ner puckarna. Då får de lite snurr i vår zon. Till slut sitter trean också, konstaterar Luleås målvakt Joel Lassinantti i en intervju med nsd.se.

MENTAL TRÄNARE

Den 24-årige målvakten skulle dock rädda två poäng åt sitt lag när han stängde igen i resten av matchen och den efterföljande straffläggningen. Han berättar för tidningen att han samarbetar med den mentale tränaren Andy Svärd, som har hjälpt honom med hur han ska agera efter en sådan kalldusch som igår.
— Jag andas. Jag tar några djupa andetag och försöker få tankarna på att vara i nuet istället för att älta det som har varit.

Lassinantti säger att det är samtalen med Svärd som gjort att han tänker på andningen.
— Det är de diskussionerna vi har haft och vi har kommit fram till att det funkar för mig. Går man och ältar det som varit och låter det ligga och gnaga… Då är man inte riktigt fokuserad på nästa situation.

The post Stängde igen efter kallduschen: ”Försöker få tankarna på att vara i nuet” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Stängde igen efter kallduschen: ”Försöker få tankarna på att vara i nuet”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …