Stefan Löfvens besked: Kommer till Almedalen

Förra året lät statsministern Stefan Löfven bli att åka till politikerveckan i Almedalen och S har länge hållit inne med och partiledaren ska dit i år eller inte. 

Nu rapporterar Aftonbladet att Löfven ändå kommer dit för att hålla tal – men att han skippar ”lobbyistfesten”. 

Förra året reste Stefan Löfven runt i landet och träffade ”vanligt folk” som inte bryr sig om politikerveckan i Visby och Socialdemokraterna har inte velat ge besked om Löfven planerar dyka upp i Almedalen i år – förrän nu. 

Gör ett kort stopp för Almedalen

Aftonbladet rapporterar att Stefan Löfven kommer till Gotland. Men han kommer inte mingla runt med de många andra politiker, tjänstemän och lobbyister som ska dit. 

– Stefan Löfven avstår lobbyistfesten, men gör ett kort stopp på sin Sverigeresa för att tala, säger Lena Rådström Baastad, partisekreterare, till tidningen. 

Löfven ska fortsätta sin resa runt i landet i sommar och ska, enligt Rådström Baastad, göra ett kort stop i Almdalen. 

Två saker gör årets politikervecka lite speciell och därmed värd att besöka. Dels är det valår och dels är det exakt 50 år sedan Olof Palme höll tal från ett lastbilsflak – vilket räknas som Almedalsveckans födelse. 

”För mycket lobbyistfestande”

S ogillar vad politikerveckan har utvecklats till och har dragit ner på partiarrangemangen kraftigt. Finansminister Magdalena Andersson ska dock hålla i ett ekonomiskt seminarium.   

– Ska Almedalsveckan överleva så behöver den gå tillbaka till sina rötter, till en öppen folkrörelse dit man kommer och möter människor. Det har blivit för mycket lobbyistfestande och pengarullning, säger Rådström Baastad till Aftonbladet. 

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/stefan-lofvens-besked-kommer-till-almedalen/

kommentarer