Stoppas från U18-VM av Timrå: ”Jäkligt besviken”

By Uffe Bodin

Småkronorna går miste om en av sina nyckelspelare inför stundande U18-VM i Ryssland. Timrås forward Filip Hållander kommer inte till spel i turneringen på grund av en knäskada.
– Han är jäkligt besviken, säger förbundskapten Torngy Bendelin till hockeysverige.se.

UPPSALA (HOCKEYSVERIGE.SE)
I morgon reser Småkronorna till Ryssland för att spela U18-VM, som går i Magnitogorsk och Tjeljabinsk. Utöver att sakna Rasmus Dahlin, som stängde ned sin säsong härom veckan, och Rasmus Sandin, upptagen av OHL-slutspelet i Kanada, går man även miste om en av sina nyckelspelare på forwardssidan.

Det är löftet Filip Hållander som stoppas från att följa med.
– Han har haft problem med sitt knä till och från efter jul. Han har spelat mindre och mindre i Timrå, dels på grund av det här dels på grund av att de matchade sitt lag hårdare och hårdare ju längre det gick, berättar Team 18:s förbundskapten Torgny Bendelin för hockeysverige.se.
– Jag pratade jättemycket med honom efter att de gick upp förra fredagen. Han var väldigt tveksam själv, men jag har känt att en Filip Hållander på 80-85 procent hjälper fortfarande det här laget. Det har fått honom att vända lite grann, så han kom hit i måndags och haft rehab på honom hela veckan.

FBK-FORWARD ERSÄTTER FILIP HÅLLANDER

Landslagsledningen tyckte det gick framåt och Hållander själv var positiv. Men en röntgen i tisdags förändrade situationen.
– Timrå fick svar på den i går. Efter det sa deras läkarteam att han inte får åka. Det var jäkligt tufft, för han kände att det började kännas bättre. Han är jäkligt besviken själv, säger Bendelin.
– Han har inte varit på is med oss nu under första veckan, men vi la upp det som att han kanske inte spelar första eller andra matchen i turneringen men att han skulle ha

Läs mer här: Stoppas från U18-VM av Timrå: ”Jäkligt besviken”

kommentarer