Stora oron efter Växjös förlust i CHL-kvarten – supertalangen utgick skadad

By Mathias Andersson

Växjö blev bemästrade i den första ronden av CHL-kvartsfinalerna. Bern vann till slut med siffrorna 3-2.
Men matchens stora snackis var att JVM-aktuelle supertalangen Elias Pettersson utgick skadad.

I SHL ångar Växjö på som en ångvält och leder tabellen. Men i CHL går det tyngre. I alla fall för tillfället. Man besegrades i kväll av Bern i den första kvartsfinalen lagen emellan.

Det schweiziska laget tog tidigt ledningen efter videogranskning av målet. Och efter två perioder spelade stod siffrorna 2-0 – till fördel hemmalaget.

Men i den sista perioden kom en imponerande uppryckning av smålänningarna. Linus Fröberg gjorde först 2-1 innan Robert Rosén sedan kvitterade matchen. Det skulle dessvärre inte räcka. Bern gjorde – genom Mark Arcobello – 3-2. Det satte spiken i kistan.
– Jag tycker att vi tappar allt i andra perioden. Men i tredje perioden gör vi en bra uppryckning, sade Växjös tränare Sam Hallam till SVT efter matchen.

SUPERTALANGEN UTGICK SKADAD

Vad som däremot blev största snackisen efter den här matchen var att den svenske supertalangen Elias Pettersson klev av isen med skadekänningar. Han sågs inte till någon gång under tredje perioden. Hallam menar att de inte tog några risker inför Petterssons minst sagt fullspäckade schema – där inte minst JVM finns.
– Han är lowerbody, dag-för-dag. Vi behöver lite lugn och ro för att sedan se hur det är med honom. Vi ville inte ta några risker genom att låta honom spela.

The post Stora oron efter Växjös förlust i CHL-kvarten – supertalangen utgick skadad appeared first on Hockeysverige.