Största slutspelscomebacken i klubbens historia – nu är avancemanget nära

By Måns Karlsson

Anaheim Ducks ser ut att kunna boka in en plats i den andra slutspelsrundan. I natt stod man för sin största enskilda comeback någonsin – och leder nu serien mot Calgary med 3-0 i matcher.

Flera favoriter har darrat till ordentligt i inledningen av slutspelet. En som däremot ser ut att hålla är Anaheim Ducks, som hittills gjort rent hus med uppstickarna Calgary Flames. I natt krävdes det emellertid en närmast osannolik vändning för att ankorna från Kalifornien skulle få segerjubla.

Med bara minuten kvar av den andra perioden ledde Calgary med 4-1 inför en fanatisk hemmapublik. Man såg helt enkelt ut att återigen göra match av serien med Anaheim. Men icke. Shea Theodore sköt 4-2 med 49 sekunder kvar av den andra perioden. Nate Thompson satte 4-3 med knappt nio minuter kvar av den tredje, med det som var Anaheims blott andra mål i perioden. Theodore höll sig sedan framme på nytt när han styrde in 4-4 med drygt fyra minuter kvar. Och i förlängningen var det Corey Perry som agerade hjälte, efter bara en dryg minuts spel.

Vändningen var fullbordad – och Ducks har nu 3-0 i matcher.
– Det här var den tuffaste förlusten jag varit med om i den här klubben, sade Calgarys kapten Mark Giordano efteråt. Det är inte speciellt svårt att förstå varför.

Enligt Anaheims twitterkonto innebar nattens vändning den största slutspelscomebacken i klubbens historia. Aldrig tidigare hade man vänt ett tremålsunderläge till seger.

Flera svenskar utmärkte sig i matchen. Hampus Lindholm, Rickard Rakell och Mikael Backlund hade två assistpoäng vardera i matchen.

Calgary – Anaheim 4-5 efter förlängning
Calgary: Sean Monahan, Kris Versteeg, Michael Stone, Sam Bennett
Anaheim: Shea Theodore x2, Nick Ritchie, Nate