Storstjärnan skadad – men Ryssland bjöd på nytt målkalas

By Måns Karlsson

10-1 mot Italien igår följdes upp en av ny målfest från Ryssland idag. Det blev till slut 6-3 mot värdnationen Tyskland. Sergej Mozyakin tvingades dock lämna matchen skadad.

Efter en ganska trög VM-premiär mot Sverige, där man bara gjorde ett mål och behövde straffar för att vinna, har Ryssland fått igång sin maskin rejält de senaste två matcherna. Igår nådde man tvåsiffrigt mot Italien och idag var det inget snack om saken mot Tyskland.

Ryssland tog kommandot direkt när Vadim Sjipasjov sköt 1-0 redan efter en minuts spel och sedan släppte man aldrig greppet. Matchen var egentligen redan avgjord efter den första perioden, sedan man gjort två mål i powerplay i periodens slutminuter. Sjipasjov satte tvåan, och Sergej Plotnikov styrde in 3-0. Powerplayspelet kom till efter ett riktigt fult tilltag från Patrick Hager, som stod för en ful slewfoot på Rysslands lagkapten Sergej Mozyakin.

Mozyakin tvingades lämna rinken och Hager fick matchstraff. Den ryske storstjärnan kom inte tillbaka till spel och det är oklart hur skadeläget är för lagkaptenen.

Nikita Kutjerov, Tampa Bays målspruta, satte två mål för Ryssland. Niktig Gusev blev också målskytt.

Tyskland snyggade till siffrorna via tre mål i slutperioden. Brooks Macek, Philipp Gogulla och Frederik Tiffels blev målskyttar för värdnationen. Efter skrällsegern mot USA i premiären har man nu släppt in 13 mål på de två matcherna mot Sverige och Ryssland.

The post Storstjärnan skadad – men Ryssland bjöd på nytt målkalas appeared first on Hockeysverige.