Hem / Sport / Svenskbacken överraskad över NHL-klubbens beslut: ”Kom som en chock”

Svenskbacken överraskad över NHL-klubbens beslut: ”Kom som en chock”

By Henrik Skoglund

Fram tills i somras hade den svenske backen Christian Folin bara representerat en NHL-klubb. Därför kom det som en chock när Minnesota inte erbjöd honom nytt kontrakt.

Det är för LA Times Christian Folin berättar att han trodde Minnesota skulle erbjuda honom en förlängning av kontraktet som gick ut efter förra säsongen.
— Jag trodde vi skulle skriva och min agent hade inte heller någon aning. Vi var långt efter redan i början. Det kom som en chock och var överraskande faktiskt, säger 26-åringen till tidningen.

OPERERAT AXELN

Några dagar efter det överraskande beskedet skrev Folin på ett ettårigt avtal med Los Angeles Kings. Inatt gjorde han debut för klubben i en träningsmatch mot Vancouver. Detta efter att ha rehabiliterat sig efter en axeloperation i somras.
— Han är en stor kille som förflyttar sig ganska bra, och jag tror att i dagens spel måste du förflytta dig ganska bra och han måste kunna sätta rörelse i pucken, och han kan göra de sakerna, säger Kings assisterande coach John Stevens.

Folin berättar att han gillade Minneapolis, men att Los Angeles är något helt annat.
— Det går inte att jämföra med det här. Jag har varit här tre veckor och det är svårt att toppa. Mina vänner sa omedelbart, ”Vi kommer definitivt att komma på besök”, säger han.

The post Svenskbacken överraskad över NHL-klubbens beslut: ”Kom som en chock” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Svenskbacken överraskad över NHL-klubbens beslut: ”Kom som en chock”

kommentarer

Titta också

Här är Fabian Brunnströms nya karriär inom hockeyn

By Måns Karlsson Fabian Brunnström är tillbaka. Men inte som spelare. Han blir i stället …