Sverige utklassade Italien: ”Vi hade kontroll hela matchen”

By Anton Edman

Tre Kronor mosade Italien på fredagskvällen. Det var i tredje perioden som Sverige fick rejäl islossning och gick från 3-1 till 8-1, som också blev slutresultatet.
– Jag tycker vi hade kontroll under hela matchen. Italien gör det bra dom två första perioderna men sedan fick vi in lite puckar på slutet, säger Jonas Brodin till hockeysverige.se.

KÖLN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Jodå, Sverige fick en bekväm resa mot Italien. Ett Italien som innehar plats 18 på världsrankingen. Matchen var hyfsat jämn i två perioder även om Tre Kronor hade ett enormt spelövertag. Men i tredje perioden lossnade målskyttet för Sverige som gjorde hela fem mål och slutresultatet skrevs till 8-1. Oliver Ekman Larsson var fortsatt sjuk och spelade inte matchen mot Italien. Precis som igår fanns dessutom en VM-debutant i Sverige. Forwarden Dennis Everberg, till vardags i Växjö Lakers anmäldes till Tre Kronors trupp på fredagen. Backen Philip Holm, som gjorde VM-debut mot Lettland, stod för ett mål och två assist.

Själv matchen? De italienska supportrarna hade knappt hunnit sätta upp flaggorna på läktaren när Victor Rask gav Sverige ledningen med 1-0 efter bara 3.24. Efter 8.34 presenterade sig gårdagens VM-debutant Philip Holm även i turneringens målprotokoll. William Nylander sköt och missade målet, men Växjö-backen Holm slog vaket in sargreturen. Nylander fixade även pucken som present till målskytten Holm, en fin present. 2-0 var givetvis en smakstart för Tre Kronor som under långa stunder i första perioden parkerade i offensiv zon. Klasskillnad rakt igenom. Debutanten Everberg fick spela 2.44 under sin första period i ett världsmästerskap.

Sverige drog på sig en utvisning i början på andra perioden. De italienska journalisterna på pressläktaren klappade nöjt händerna. Samma journalister skulle även få utbrista i ett litet jubel när