Thereses oväntade hjälte mitt i skräcken

Therese Hansson satt i bilen när det plötsligt small till. En annan bil hade kolliderat in i fordonet.

Tack vare en hjälpsam, okänd kvinna lyckades Therese lugna ner sig i en situation som hon annars menar var den värsta i hennes liv.

För att visa sin tacksamhet efterlyste hon kvinnan på Facebook – och hittade henne.

– Hennes stöd betydde väldigt mycket för mig, jag kände att jag ville tacka henne personligen, säger Therese.

När Therese Hansson, 40, och sambon Danny Villadsen, 43, satt i bilen tillsammans med sina två grannar hände något som chockerade alla fyra. En bil kom plötsligt körandes – och smällde rakt in i sällskapets fordon.

– Vi var på väg till Malmö på onsdagen, när jag plötsligt hörde min sambo utropa ”Bil!”. Sedan sa det bara pang, det var som att köra in i en vägg, säger Therese Hansson, som bor i Trelleborg.

När Therese Hansson, 40, och sambon Danny Villadsen, 43, satt i bilen tillsammans med sina två grannar hände något som chockerade alla fyra. En bil kom plötsligt körandes – och smällde rakt in i sällskapets fordon.Foto: Privat

En stor förvirring uppstod efter kollisionen.

– Vi som hade befunnit oss i bilen tog oss ur den. Jag förstod ingenting och min sambo slängde sig på marken och bad mig ringa ambulans, säger hon och fortsätter:

– Då kom en kvinna som hjälpte mig och en av våra grannar in i hennes bil. Hon ledde oss dit, frågade hur det var med oss och undrade om vi behövde en filt för att värma oss med. Medan vi satt i bilen gick hon i väg för att kolla läget vid olycksplatsen, hon höll oss uppdaterade om hur det gick.

Therese klarade sig undan med blåmärken, men sambon Danny behövde sjukvård då olyckan orsakade en spricka på hans bröstben.

LÄS MER: Polisens efterlysning: Är det här din femma?

Efterlyste kvinnan

Kvinnans hjälpande hand kom precis vid rätt tillfälle, menar Therese.

– Det kändes jätteskönt. Jag var inte kapabel till att ta hand om mig själv i den situationen, hon hjälpte mig att varva ner.

För att visa sin tacksamhet skrev Therese Hansson ut en efterlysning efter kvinnan på Facebook – något som visade sig ge resultat.

– Hennes stöd betydde väldigt mycket för mig, jag kände att jag ville tacka henne personligen. Därför lade jag ut en efterlysning på Facebook – och på torsdagen hörde hon av sig. Jag blev alldeles varm, det kändes bra när hon tog kontakt. Det blev som någon form av bearbetning, i en situation som annars var det värsta jag varit med om.

Källa: https://www.expressen.se/kvallsposten/thereses-ovantade-hjalte-mitt-i-skracken/

kommentarer