Tillbaka efter succén: ”Aldrig varit några problem med glöden eller gnistan”

By Henrik Skoglund

Efter en höst där han haft svårt att få speltid stod det i mitten av november klart att Örebros Johan Wiklander skulle lånas ut till Karlskoga i Hockeyallsvenskan. I går var han tillbaka i SHL.
— Jag brukar inte gräva ner mig så mycket utan köra på, berättar han för hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Han är en av de stora favoriterna hos fansen till Örebro och har varit med på klubbens resa från Hockeyallsvenskan till SHL. Men den här säsongen har inte varit som alla andra för Johan Wiklander som har fått kämpa rejält för att få speltid.

I november lånades han ut till Karlskoga i Hockeyallsvenskan. På de tio matcher han spelat där har det blivit sex poäng. Nu är han tillbaka i Örebro och tiden i Karlskoga menar han har varit värdefull.
— Klart att det betytt mycket. Det kände man när man kom dit och inte hade spelat så mycket här, berättar han för hockeysverige.se efter Örebros match mot HV71 på tisdagen.
— Jag fick komma dit och spela jättemycket varje match, fick vara med och bidra och få tillbaka självförtroendet. Så det är klart att det varit positivt för min del. Sen måste man få med det tillbaka in hit också, våga spela och ta för sig.

OKLAR FRAMTID

I sin sjunde match för säsongen för Örebro snittade han också sin bästa istid för hösten i SHL med totalt 16:24 minuter i förlustmatchen mot HV71. Att det blev förlust kanske gjorde bedömningen över hans egna insats i comebacken något återhållsam.
— Det var första matchen sen jag kom tillbaka från Karlskoga. Helt okej, inte mer än så. Det gäller att jobba sig in i det och kriga på så får vi se hur det går.

Vad är det som är sagt nu, ska du vara kvar i Örebro säsongen ut?
— Jag vet inte.

Läs mer här: Tillbaka efter succén: ”Aldrig varit några problem med glöden eller gnistan”

kommentarer