Tre bränder i samma område – polisen utreder samband

Tre hus har de senaste veckorna brunnit i Åhus. 

Natten till måndag totalförstördes ett fritidshus – och nu tittar polisen på ett möjligt samband. 

– Det har kommit in något tips. Vi har ett vittne som har hört av sig och sett en person gå på vägen i området. Finns där någon som gjort iakttagelser får den personen gärna höra av sig, säger Tommy Börjesson, förundersökningsledare, till Kristianstadsbladet.

Det började den 4 april då ett hus på Krokiga gatan i Åhus brann ner. En vecka senare var det en större sommarstuga som brann ner till grunden på Illervägen, inte långt från den första branden. 

Och natten mot måndag var det dags igen. Då var det en sommarstuga på Kaninvägen som började brinna kraftigt. Enligt Kristianstadsbladet kom larmet till SOS klockan 03.48. är räddningstjänsten kom fram var huset övertänt och ingenting gick att rädda. 

Ingen person ska dock ha befunnit sig i huset. 

– Det var en kraftig brand, inriktningen då är att hindra spridning. Det var kraftigt gnistregn under delar av insatsen och det är en total skada, säger Jonas Nilsson, inre befäl hos räddningstjänsten.

Kan finnas samband

På måndagsmorgonen gjordes eftersläckningen och tomten är avspärrad. Polisen ville under dagen inte uttala sig om huruvida man misstänker brott eller inte – det sägs vara för tidigt för den typen av slutsatser. 

Däremot utreder man om det finns något samband mellan bränderna. 

– Vi tittar på dem gemensamt och ser om där finns något samband, säger Tommy Börjesson, förundersökningsledare, till Kristianstadsbladet. 

– Det har kommit in något tips. Vi har ett vittne som har hört av sig och sett en person gå på vägen i området. Finns där någon som gjort iakttagelser får den personen gärna höra av sig, fortsätter han.

Tekniker ska söka av området

När huset på Kaninvägen har svalnat kommer tekniker att söka av området för att se om de kan hitta eventuella spår. 

– Vi hade personal på plats fram till morgonkvisten. Sen kom det en skvätt regn på morgonen som hjälpte oss. Personerna som äger stugan är underrättade, säger Jonas Nilsson, inre befäl på räddningstjänsten, till Kvällsposten.

Han beskriver området som ett tätbebyggt sommarstugeområde där spridningsrisken är stor.   Någon brandorsak finns inte i nuläget. 

– Åker man förbi på eftermiddagen kan det fortfarande vara viss rök, säger Jonas Nilsson.

Källa: https://www.expressen.se/kvallsposten/tre-brander-i-samma-omrade-polisen-utreder-samband/

kommentarer