Tremålsledningen mot guldfavoriterna – då snubblade Modo

3-0-ledning drygt halvvägs in i första perioden. 4-2 efter andra perioden. Ändå lyckades inte Modo knyta ihop säcken. Träningsmatchen mot Skellefteå slutade med förlust, 4-5, efter segermål av Erik Forssell.

Modo rivstartade verkligen träningsmatchen mot Skellefteå i Strömsund och gick fram till en 3-0-ledning redan efter 11.23 i den första perioden. Kyle Wilson fixade 1-0, jättelöftet Carl Grundström 2-0 och backen Albin Runesson trean innan gästerna från Västerbotten vaknade till liv.

Backen Niclas Burström reducerade innan första perioden var över. I den andra perioden fick Skellefteå kontakt när Adam Pettersson gjorde ytterligare ett reduceringsmål. Modo återställde ordningen via Per-Åge Skröders 4-2 med fem minuter kvar att spela av perioden. Därmed gick Modo in i slutronden med råg i ryggen,

Men Skellefteå – och inte minst Axel Holmström – visade att man inte tänkte vika ned sig. Holmström hade redan spelat fram till Adam Petterssons reducering. I tredje perioden passade han även till Tim Heeds 3-4 och Janne Pesonens 4-4. Båda i numerärt överläge. Matchvinnare blev dock Erik Forssell som svarade för segermålet efter förarbete av juniorbacken Marcus Pettersson, som hade två