Trots 54 räddningar – Kings fick ge sig i historiska slutspelsmatchen

By Henrik Skoglund

Slutspelsserien mellan Vegas Golden Knights och Los Angeles Kings har målats ut som kampen mellan stjärnmålvakterna Marc-André Fleury och Jonathan Quick. Trots att den senare gjorde 54 räddningar var det Fleury som fick stå som segrare i matchen som avgjordes först i slutet av den femte perioden när Erik Haula nätade.

Ställningen var 1-1 efter full tid sedan först Alex Tuch gett Vegas ledningen i powerplay i den första perioden. I den andra kvitterade sedan Kings genom Paul LaDue, också det målet kom i powerplay.

Genom hela matchen storspelade målvakterna Marc-André Fleury och Jonathan Quick och matchserien har redan på förhand beskrivits som en kamp mellan de två rutinerade burväktarna.

Faktum är att Quick stoppade hela 54 skott. Men när finländaren Erik Haula efter 15:23 av den tredje perioden fick en passning av James Neal och avancerade in mot mål kunde inte Quick stå emot längre utan fick ge sig.

Matchen var Los Angeles Kings längsta genom tiderna. Fullt naturligt också Vegas längsta genom tiderna då det var den första övertiden de var inblandade i i slutspels-sammanhang.

Kings svenske back Oscar Fantenberg spelade 41 minuter i matchen och med det var bara Alec Martinez värre med sina närmare 45.

Vegas har nu 2-0 i matcher när serien flyttar till L.A.

SE HÖJDPUNKTERNA HÄR:

The post Trots 54 räddningar – Kings fick ge sig i historiska slutspelsmatchen appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Trots 54 räddningar – Kings fick ge sig i historiska slutspelsmatchen

kommentarer