Hem / Sport / Tuffa steget från Allsvenskan till SHL: ”Inte bara att hoppa in och göra massa poäng”

Tuffa steget från Allsvenskan till SHL: ”Inte bara att hoppa in och göra massa poäng”

By Anton Edman

Han sköt imponerande 26 mål för Karlskoga i fjol och var en av HockeyAllsvenskans främsta poängplockare. Men steget till SHL och Karlskrona har varit större än Carl Persson kunnat föreställa sig.
– Man ska förtjäna en plats högre upp i systemet. Det har jag väl inte riktigt gjort nu, säger han till hockeysverige.se.

KARLSKRONA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Förra året stod Karlskrona för en inledning av sällan skådat slag. När SHL tog landslagsuppehåll i november toppade skrällgänget från Blekinge tabellen. I år har starten varit betydligt sämre. Det ligger givetvis många anledningar bakom den skrala poängskörden. Men en spelare som inte har fått fart på maskineriet är nyförvärvet Carl Persson från BIK Karlskoga.
– I laget trivs jag väldigt bra. Vi har bra stämning tycker jag. Tittar jag på mitt eget så har det väl inte riktigt gått som jag har tänkt mig. Men det har inte gått så jättebra för laget heller. Det har gått tungt på båda sidor tycker jag, säger han till hockeysverige.se med en suck.
– Samtidigt måste man bevisa att man vill spela mer och ta för sig lite. Det är bara att fortsätta köra. Det är min första säsong i SHL så jag får ta in så mycket erfarenhet som möjligt och bara fortsätta jobba vidare på smådetaljer.

Forwarden är självkritisk, och det är kanske inte så konstigt. Förra säsongen öste han in poäng med Karlskoga. Det var bara Anton Holm (28 mål ) som fyllde näten mer än Persson. Totalt gjorde han 26 mål och 44 poäng under vad som var hans första hela säsong i HockeyAllsvenskan. Ett imponerande facit, som gav honom ett tvåårskontrakt med Karlskrona i SHL. En rejäl utmaning och möjlighet, men för den saken inget lätt steg att ta.
– För mig som har gått från Karlskoga där vi gick

Läs mer här: Tuffa steget från Allsvenskan till SHL: ”Inte bara att hoppa in och göra massa poäng”

kommentarer

Titta också

Sam Johnson nobbar IFK Göteborg – väljer annan klubb

Det blir ingen flytt till IFK Göteborg för Sam Johnson. Den ex-allsvenske anfallaren väljer en …