Tv-kanaler släcks ned

nyheter Omkring 800 000 och 900 000 abonnenter uppges förlora kanaler när avtalet mellan norska Telenor och Discovery Networks gått ut.

Kanal 5, kanal 9, kanal 11 och Animal Planet är några av de kanaler som nu är avstängda för Canal Digitals och Bredbandsbolagets kunder. Bakgrunden är att norska Telenor, som äger Canal Digital och Bredbandsbolaget, inte kommit överens i förhandlingar med kanalernas ägare Discovery Networks. Discovery Network har velat höja priset men det har inte Telenor accepterat eftersom det kan leda till prishöjning för kunderna. På sin Facebook-sida skriver Discovery Networks att de ”beklagar att behöva berätta att Telenor på söndagskvällen meddelade att de inte är intresserade av att förhandla och att de vid midnatt stänger av Discovery Networks samtliga kanaler. Discovery Networks har inte fått något nytt bud från Telenor på två veckor trots långa förhandlingar.”

Vid midnatt under natten till måndagen släcktes därför kanalerna ned. Någon prognos över när kanalerna kan väntas åter finns inte i nuläget. Bredbandsbolaget skriver på sin hemsida att de ”kommer att göra allt för att Discovery Networks, istället för att låta dig stå utan kanaler, ska förhandla med oss för att så snabbt som möjligt låta dig se kanalerna utan att drabbas av

Läs mer här: Tv-kanaler släcks ned

kommentarer