Underbarnet gav Finland en smakstart

By Henrik Skoglund

Han draftades i förstarundan i somras och har under säsongen öst in poäng i KHL. Nu verkar Eeli Tolvanen också ta OS med storm. Idag var han inblandad i fyra av fem finländska mål när Tyskland besegrades med 5-2.

Igår var det skrällarnas dag i OS när Slovakien slog OAR och Slovenien vann mot USA på övertid. Idag pallade dock Finland trycket mot Tyskland och i bräschen gick 18-årige Eeli Tolvanen.

Redan efter tre minuters spel fanns Jokeritspelaren med i förarbetet till Sami Lepistös 1-0 i powerplay. Tyskland skulle dock kvittera några minuter senare genom Brooks Macek. Också det målet kom i powerplay.

FÖRSTA MÅLET

Finland var dock i ledning efter den första perioden sedan Mika Pyörälä gjort mål. I den andra gjorde sedan Eeli Tolvanen sitt första mål i denna OS-turnering när han satte dit 3-1-pucken i numerärt överläge. Dryga minuten senare fanns 18-åringen med i förarbetet som ledde till den förre Röglebacken Lasse Kukkonens 4-1.

Tyskland reducerade återigen genom Frank Hordler i inledningen av den tredje perioden. Men Eeli Tolvanen gjorde sin fjärde poäng för matchen och spelade fram Joonas Kemppainen till 5-2 var saken biff.

Tolvanen har under säsongen gjort 34 poäng för Jokerit i KHL.

The post Underbarnet gav Finland en smakstart appeared first on Hockeysverige.