Hem / Sport / Uppgifter: Anton Rödin kan återvända till Sverige

Uppgifter: Anton Rödin kan återvända till Sverige

By Måns Karlsson

SHL kan bli en stjärna rikare under säsongen. Uppgifter från Vancouver säger att Anton Rödin kan återvända till Sverige.

Han fick till sist det envägskontrakt han drömde om, men skador och åter skador de senaste åren har gjort att Anton Rödins kapacitet är något oklar. Nu har han och Vancouver gjort upp en plan för hur de ska hantera läget om det visar sig att Guldhjälmenvinnaren från 2016 inte skulle ta plats i Canucks forwardsuppsättning när säsongen drar igång.

Det är lokalradioprogramledaren Matthew Sekeres som på twitter skriver att Vancouver och Rödin redan gjort upp en överenskommelse som säger att stjärnan ska få återvända till Sverige i stället för att spela i AHL, om han inte skulle ta plats i laget efter träningslägret.

SKREV TREÅRSKONTRAKT MED BRYNÄS

Anton Rödin skrev ett treårsavtal med Brynäs 2015 men spelade bara ett år på det kontraktet innan han förra säsongen drog över till Canucks. Om han hade stannat i SHL hade han alltså nu gått in på sitt sista år på kontraktet med förra säsongens finallag.

Om 26-åringen, som sköt 37 poäng på 33 matcher innan en skada avbröt hans säsong för två år sedan och bara spelade tre NHL-matcher förra säsongen, faktiskt skulle lämna Nordamerika får Rikard Grönborg ännu ett starkt alternativ till OS-truppen.

The #Canucks have an agreement with Anton Rodin that if he doesn’t make the team at end of camp, they would allow him to go back to Sweden.

— Matthew Sekeres (@mattsekeres) September 14, 2017

The post Uppgifter: Anton Rödin kan återvända till Sverige appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Uppgifter: Anton Rödin kan återvända till Sverige

kommentarer

Titta också

Bobbie Friberg da Cruz slutar – blir tränare i division 2-klubb

Bobbie Friberg da Cruz lämnar Mariehamn. Men det blir inte fortsatt spel. 35-åringen lägger av …