Hem / Sport / Uppgifter: Boston vill förlänga med Chára

Uppgifter: Boston vill förlänga med Chára

By Måns Karlsson

Han är en av vår tids stora spelare men sitter just nu på ett utgående avtal. Vi lär dock få se Zdeno Chára ett tag till. Boston vill förlänga med legendaren.

Stanley Cup-mästare som lagkapten 2011. Norris Trophy-vinnare 2009. 1350 matcher i NHL. Och så är han lång. Jättelång. Zdeno Chára har under 2000-talet varit en av NHL:s mest profilstarka och framgångsrika spelare. Nu har den slovakiske superikonen hunnit bli 40 år och nog fanns det en del som talade för att backen nu skulle gå in på sin sista säsong.

Men så ser det inte ut att bli. Trots att hans kontrakt egentligen går ut nästa sommar ser det ut att bli mer Zdeno Chára i NHL. CSN New Englands Joe Haggerty rapporterar nämligen att Bostons GM Don Sweeney haft samtal med Cháras representanter om att förlänga backens kontrakt. De har inte kommit fram till något nu, men ska ha fortsatta samtal under säsongen. Han sitter just nu på ett kontrakt värt fyra miljoner dollar per säsong. Ett kontrakt han skrev på redan 2010.

VARIT KAPTEN SEDAN 2006

Chára kommer ha fyllt 41 när den här säsongen är över och har fått en del kritik de senaste åren för sin långsamma skridskoåkning och bristande rörlighet. Han har dock haft en förmåga att hålla sig relativt skadefri trots sin ålder vilket kan tyda på att han kan hålla ett par år till i NHL.

Han kom till Boston från Ottawa till säsongen 06/07 och har varit klubbens lagkapten sedan dess. Innan åren i Ottawa hann han även med en sväng i New York Islanders, som var klubben som draftade honom i tredjerundan 1996.

Det har blivit 604 poäng på 1350 matcher i NHL för den 205 centimeter långe jätten.

The post Uppgifter: Boston vill förlänga med Chára appeared first on <a target="_blank" rel="nofollow"

Läs mer här: Uppgifter: Boston vill förlänga med Chára

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …