Utklassning när YIF besegrade Karlskrona

Sport

Ystad
En nästintill fullsatt Ystad arena fick se Ystads IF utklassa gästande Karlskrona med 34-23 (17-13).
– Jag körde runt på alla spelarna i dag och det blev ingen försämring kvalitetsmässigt. Det är ett bra kvitto, säger YIF-tränaren Sebastian Seifert.

Ystads IF besegrade Karlskrona för tredje gången denna säsongen. Målmaskinen och landslagsspelaren Lukas Nilsson visade noll barmhärtighet och nätade tio gånger för sitt Ystad.
– Det är klasskillnad i matchen men det är inte så att vi kör över dem direkt. Men jag är väldigt nöjd med prestationen, säger Ystadstränaren Sebastian ”Sibbe” Seifert.

Första halvlek gick inledningsvis lite upp och ner men efter tolv minuter hade hemmalaget tagit ledningen med fyra bollar. Karlskrona påbörjade så sakteliga en upphämtning men Ystad lät aldrig gästerna komma närmare än två bollar.
– Vi slappnade av lite där, plötsligt gör de tre raka och det är de svackorna vi måste få bort. Det går inte att tro att vi ska vinna när vi spelar på 85-90 procent, det är Karlskrona för bra för. Vi måste ligga på 100 procent för då är vi ett bättre lag, säger Seifert.
Ystadtränaren luftade många spelare under matchen och det var många som tog chansen att visa vad de gick för, inte minst

Läs mer här: Utklassning när YIF besegrade Karlskrona

kommentarer