Utspelade i två perioder – ändå lever Timrå igen: ”Kände att vi hade en bra chans”

By Uffe Bodin

1–3 i matcher och ett till synes hopplöst läge. Då fann Timrå nytt syre när man minst anade det. Trots att man var utspelade i två perioder lyckades man fixa fram en sjätte match i SHL-kvalet mot Karlskrona.
– Vi kände att vi hade en bra chans, så det var inget att tumma på, säger segerskytten Jacob Olofsson efter 3–1-vinsten.

Två perioder av dominans. Ändå kunde inte Karlskrona sy ihop säcken och säkra sin SHL-plats. KHK gick in i kvällens femte kvalmatch mot Timrå med två matchbollar. Men trots hemmaplan och ett spel som inledningsvis var vida överlägset motståndarnas tvingas man återvända till Medelpad för ännu en match på onsdag.

Efter två perioders spel hade KHK 34–7 i skott, men bara 1–1 på tavlan. I stället var det Timrå som delade ut nådastöten i tredje perioden. Inom loppet av en dryg minut gjorde Jacob Olofsson 2–1 och Jonathan Dahlén 3–1. Mål som gör att Timrås hopp om en osannolik vändning fortfarande lever.
– Vi kände att vi hade en bra chans, så det var inget att tumma på. Det var bara att ge allt vi har, säger segerskytten Olofsson till C More.

39 RÄDDNINGAR AV HAUKELAND

18-åringen visade prov på styrka och bestämdhet när han följde upp sitt eget skott och ordnade 2–1-målet 4.27 in i tredje perioden.
– Jag hade tur med returstudsen, det var skönt, konstaterar han själv.

Dahlén följde upp det med att tränga sig in framför sin KHK-försvarare och lirka in trean på Erik Karlssons förstklassiga förarbete.
– Jätteskönt. Fullsatt hemma (på onsdag) så det ska bli kanonkul, säger Olofsson om det som komma skall.

Timrå fick även mål från Vilmos Gallo medan Mattias Guter svarade för KHK:s enda mål. I Timrås kasse hämtade sig <a target="_blank" rel="nofollow"