Hem / Teknik / Våghalsig körning med Mercedes CLK GTR

Våghalsig körning med Mercedes CLK GTR

By Erik Inge

Mercedes CLK GTR är en legendarisk tävlingsbil. Under slutet av 1990-talet dominerade besten FIA GT-mästerskapen och vann titeln både 1997 och 1998. Sammanlagt segrade bilen i 17 av 22 race.

Men för att få tävla i FIA GT-mästerskapen var Mercedes också tvungna att bygga ett antal gatlegala bilar. Totalt byggde det tyska märket 26 stycken – för 1,54 miljoner dollar styck. Vid tidpunkten hade ingen bil varit dyrare.

Sex av dessa gatlegala CLK GTR var roadsters, det vill säga utan tak. En riktig dyrgrip med 6,9-liters V12 på 612 hästkrafter.

Många skulle kanske placera en sådan bil i ett garage, kassavalv eller på ett museum. Men inte ägaren i klippet ovan. Tvärtom verkar han vara något av en våghals.

Som vi ser i början av videon provar föraren att göra både en och två powerslides ute på en gräsmatta, inte allt för långt ifrån utemöbler, bilar och träd.

Men han nöjer sig. Därefter bär det av ut på något som kan beskrivas som en rallysträcka – en kurvig liten småväg som inte ens ser ut att vara asfalterad. Marginalen till vägkanten ser heller inte ut att vara jättestor!

Men bilar är väl ändå till för att köras?

Läs mer här: Våghalsig körning med Mercedes CLK GTR

kommentarer

Titta också

Udda bilar: Nissan Cube

By Peter Klemensberger Cube som vid första ögonkastet kunde tolkas som ett designjippo visade sin …