Värdnationen vidare efter osannolikt drama – nu väntar en drömkvart

By Måns Karlsson

Vilket galet drama det blev! Den helt avgörande matchen mellan Tyskland och Lettland fick avgöras på straffar – och där var hemmalaget kyligast. De får möta Kanada i kvartsfinalen på torsdag.

Förutsättningarna inför kvällens möte mellan Lettland och värdnationen Tyskland var enkla. Vinnaren skulle få spela kvartsfinal mot Kanada på torsdag. Förloraren hade spelat färdigt för den här VM-turneringen. Och matchen blev en riktig rysare. Närmast en modern klassiker i VM-sammanhang.

Tyskland kom ut stenhårt inför den fanatiska hemmapubliken och gick upp till en 2-0-ledning. När sju minuter återstod av den tredje perioden hade Lettland fullbordat vändningen och såg ut att förstöra hemmanationens fest. Då, med bara halvminuten kvar, klev Rögles Felix Schütz fram och sköt 3-3-målet. Ett mål som fick Lanxess Arena att bryta ut i turneringens högsta vrål.

Lettland var sedan nära att avgöra i slutsekunden – men misslyckades. Matchen gick till förlängning och sedermera straffar. Väl där blev dramat om möjligt ännu mer förtätat. De fem första straffarna missades – men universitetsspelaren Frederik Tiffels visade kyla och sköt Tyskland till kvartsfinal. Värdlandet lever därför vidare i turneringen.

De får möta Kanada i Köln. USA får möta Finland, som i kväll föll mot Kanada med 5-2, i samma arena, medan Sverige-Scweiz och Ryssland-Tjeckien spelas i Paris.

Skulle Sverige slå ut Schweiz får de möta vinnaren mellan USA och Finland i semifinal.

The post Värdnationen vidare efter osannolikt drama – nu väntar en drömkvart appeared first on Hockeysverige.