Veteranen fick utdelning – då tog AIK en ny skalp

Han hade bara gjort två assist på sina nio första matcher i AIK-tröjan den här säsongen. På onsdagen lossnade det dock för veteranen Emil Lundberg. Med ett mål och två assist lågan han bakom hemmasegern med 5-3 mot Timrå på Hovet.

Den Luleåfostrade centern låg bakom AIK:s ryck tidigt i den tredje perioden. Han sköt själv 3-2 och följde upp det med att spela fram Fredrik Hynning till det matchvinnande 4-2-målet drygt två minuter senare.

Backlånet från Modo, Jonathan Léman, sköt sina två första allsvenska mål för AIK, som även fick ett mål från Robin Kovacs. I Timrå gjorde målen av Daniel Öhrn, Per Hallin och Nicolai Bryhnisveen.

AIK är tabelltvåa efter att ha vunnit sju av de tio första matcherna. Timrå är tolva i tabellen.