By Henrik Skoglund

Tampa Bay vann nattens möte mot Los Angeles med 4-3 på hemmaplan. Men den stora snackisen efter matchen var Andrei Vasilevskys räddning i den första perioden.

Det hade gått 8:35 av matchen och ställningen var 1-1 mellan Tampa Bay Lightning och Los Angeles Kings när hemmalagets målvakt stod för vad som kanske kommer bli årets räddning.

Los Angeles Anze Kopitar la beslag på en retur och hade chansen att lägga in pucken i öppet mål. Pucken gick förbi Andrei Vasilevsky och såg ut att gå in i mål. Då fick den 23-årige Tampamålvakten ut sin arm på andra sidan och lyckades limma pucken i sin plockhandske.

SE VASILEVSKYS MAKALÖSA RÄDDNING:

Innan Vasilevskys räddning hade Steven Stamkos och Jonny Brodzinski sett till att ta matchen fram till 1-1. Strax därefter gjorde Alex Killorn 2-1 till hemmalaget.

I den andra perioden gick sedan Tampa upp till 4-1 efter mål av Cedric Paquette och Nikita Kucherov.

Men Los Angeles Kings repade mot i den tredje perioden. Kyle Clifford reducerade i inledningen och tio minuter senare gjorde svensken Christian Folin 4-3-målet.

Närmare än så kom dock inte bortalaget. I vägen stod Tampamålvakten som räddade 44 skott. Sin sista räddning gjorde han i matchens absolut sista sekund när Drew Doughty avlossade kanonen.
— Som ni kan se har vi inte spelat så bra i tredjeperioderna. Vi släppte till mycket skott och chanser. Men sånt händer ibland och vi får fortsätta jobba så löser vi det, sa målvakten till nhl.com efter matchen.

The post VIDEO: Här rånar målvakten ett givet mål för superstjärnan appeared first on Hockeysverige.