By Uffe Bodin

Rasmus Dahlin vet hur man delar ut en riktigt hederlig höfttackling. Det visade han när hockeysäsongen startade för Juniorkronorna sent i går kväll.

Han har inte bara gjort sig känd som ett jättelöfte på grund av sitt spelsinne. Rasmus Dahlin vet även hur man delar ut tunga tacklingar. När säsongen i natt inledde för Juniorkronorna med match mot USA Blå i World Junior Summer Showcase behövde 17-åringen inte många minuter på sig för att visa upp sina tacklingskonster.

Med en riktigt fint avvägd höfttacklingen lyckades Dahlin få omkull motståndaren Trent Frederic – men också lagkamraten Linus Lindström.

Dahlin hade en assist till Timothy Liljegrens 3–3-kvittering när Juniorkronorna vann matchen med 4–3 mot USA Blå. Detta efter att svenskarna vänt underläge 1–3 från den andra perioden.

Redan i kväll väntar ny match för Dahlin och hans lagkamrater. Då mot USA Vit.

2018 #NHLDraft top prospect @rasmusdahlinn likes those hip checks. Takes out teammate as well in today’s game at the #WJSS #rasmusdahlin

A post shared by Elite Prospects Official (@eliteprospectshockey) on Jul 29, 2017 at 1:48pm PDT

The post VIDEO: Här sänker Rasmus Dahlin både motståndare och medspelare appeared first on Hockeysverige.