Det blev, som väntat, dramatiskt och målsnålt. Men när 60 minuter var spelade stod till sist Tampa Bay som klara vinnare i Madison Square Garden, och tog sig till sin andra Stanley Cup-final. Ett misstag från Henrik Lundqvist grundlade Tampas seger.
– Men Lundqvist var fantastisk. Vi kunde gjort mer än två mål, säger Steven Stamkos efter 2-0-vinsten.

Han har varit de stora matchernas man, med sex raka segrar i sjunde och avgörande matcher. De sex segrarna gör att han är tidernas främsta Game 7-målvakt, tillsammans med Martin Brodeur och Patrick Roy.

Men idag tog den magiska sviten slut för Henrik Lundqvist. Och den gjorde det efter en snöplig miss, när Alex Killorn gav Tampa Bay ledningen med 1-0 i början av den tredje perioden. Lundqvist lyckades inte täppa till när Killorn testade ett halvlurigt skott, och målet blev matchavgörande.

Men Lundqvist, som utöver missen spelade storartat, hyllades av Tampas storstjärna och lagkapten, Steven Stamkos, trots missen.
– Han var fantastisk idag. Vi kunde gjort mer än två mål, sa Stamkos till NBCSN direkt efter slutsginalen.

Även hemmafansen hyllade den svenske superstjärnan efter förlusten, och skanderade målvaktens namn efter slutsignalen.

Ondrej Palát var den som sköt 2-0, och säkrade …Läs mer