Vilken vändning, Victor – Frölunda till semi efter rysare

By Uffe Bodin

Underläge 1–3 i matcher och brygga. Då reste sig Frölunda och slog tillbaka i kvartsfinalserien mot Skellefteå. I kväll vann de regerande svenska mästarna en högdramatisk sjunde och avgörande drabbning i Scandinavium efter att Victor Olofsson skjutit laget till en väntande semifinal mot Brynäs.
– Det är helt sjukt, säger segerskytten till C More.

Kvartsfinalserien mellan fjolårets finalister Frölunda och Skellefteå hade det mesta, så det var inte mer än väntat att den sjunde och avgörande matchen mellan lagen skulle avgöras efter förlängning.

Victor Olofsson blev den som frälste Frölunda när han prickade in segermålet knappa tio minuter in i förlängningen.
– Det är helt sjukt, galen stämning härinne, sade Olofsson efter segermålet – som kom nästan på dagen ett år efter att han var med om en jobbig degradering från SHL till Hockeyallsvenskan med Modo.

Olofsson och hans Frölunda lyckades därmed reda ut stormen och ta sig till semifinal trots att man låg under med 1–3 i matcher efter den fjärde kvartsfinalen i Skellefteå.
– Vi hade inget att förlora när vi låg under med 3–1 där. Det var bara att våga gå in och köra. Jag tror att vi har lyckats slappna av och köra, är hans teori.

Frölunda fick en drömstart på den svängiga matchen när Simon Hjalmarsson rakade in 1–0 redan efter 2.30. Detta sedan Joel Lundqvist bjudit på en suverän framspelning från sin position bakom målet. Frölund hade därefter två powerplay med en del goda chanser att utöka ledningen, men resultatet stod sig perioden ut.

DOMINANT FRÖLUNDA I TREDJE PERIODEN

När Skellefteå fick sina powerplay i andra perioden var precisionen desto bättre. Joakim Lindström, vikarierande lagkapten för avstängde Jimmie Ericsson, svarade för ett av de mäktigare avsluten vi har skådat i SHL den här säsongen. Han fullständigt bombade in ett slagskott i närmaste krysset från den