Vill motverka rasism och hjälpa nyanlända

HÖRBY Ett nätverk har bildats i Hörby för att motverka rasism och hjälpa nyanlända in i samhället.
– Det finns för mycket rädsla och okunskap. Det som är annorlunda är inte farligt per automatik. Man måste våga mötas, säger EvaMärta Granqvist, en av initiativtagarna.

För ett par veckor sedan blev det högljudda protester på Georgshillsskolan när det blev känt att tio ensamkommande flyktingbarn i tonåren skulle ha sin språkintroduktion där.
Det hölls protestmöten och en del föräldrar till skolbarnen på Georgshill sade öppet att de inte ville ha de ensamkommande barnen på skolan och att de var oroliga för sina egna barns säkerhet.

Jeanette Bengtsson, som själv har barn på skolan, var med på ett par av mötena och blev förfärad över det kompakta motstånd som fanns mot de ensamkommande barnen.
– Jag blev livrädd när jag hörde de andra föräldrarnas inställning till barn och ungdomar. De å sin sida tyckte att vi var otroligt naiva som inte såg farorna, säger Jeanette.
Som en motreaktion beslutade sig några Hörbybor för att starta ett lokalt nätverk för att jobba mot rasism och fördomar, och hjälpa flyktingarna in i samhället.
Tillsammans Hörby är namnet på nätverket, som är en del i en rikstäckande rörelse uppbackad av Expo.

Intresset för att

Läs mer här: Vill motverka rasism och hjälpa nyanlända

kommentarer