Ville bara få en normal vardag – nu är Jimmie Ericsson slutspelskung igen

By Uffe Bodin

Det var de här stunderna Jimmie Ericsson kämpade sig tillbaka för att få uppleva. Motivationen att få avsluta karriären på sina egna villkor tog honom tillbaka till isen. I kväll gav slitet utdelning. Med ett mål i Kent Nilsson/Peter Forsberg-klass tog han Skellefteå till en övertidsseger i första semifinalen mot Djurgården.
– Jag kämpade inte med knäet så pass länge bara för att jag ville spela hockey igen. Jag vill vinna, säger han till hockeysverige.se efter att ha iklätt sig rollen som matchvinnare i 4–3-segern.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Bara ett mål och fem poäng på 17 matcher i grundserien efter SHL-comebacken alldeles efter årsskiftet. Men nu när slutspelet har startat är det tydligt att Jimmie Ericsson växlat upp. På tisdagskvällen visade 38-åringen prov på forna tiders storhet när han med två mål låg bakom Skellefteås 4–3-seger på Hovet i den första semin mot Djurgården.

Hans matchvinnande mål drygt tio minuter in i förlängningen fick nog en och annan hockeynostalgiker att kippa efter andan. En klassisk Kent Nillsson-dragning ställde Adam Reideborn i hemmakassen efter att ha åkt rakt mellan hemmalagets backar.
– Jag får över deras keeper på min forehand och har egentligen inga andra alternativ än att gå backhand, men sedan behöver det inte vara en enhandsbackhand kanske, men när man är gammal och har lite svårt att svänga då fick skridskor åka åt ena hållet, flinar Jimmie Ericsson som har sex poäng (3+3) på sju slutspelsmatcher.

Att det skulle bli så spektakulärt som det blev var egentligen aldrig planen.
– Det bestämde jag mig nog aldrig för, det bara kom. Jag kan inte säga att jag har de där uppradade direkt. Det var mer tillfället som gavs att göra den. Jag funderade inte innan, säger Jimmie Ericsson.

”VI VAR VÄLDIGT MISSNÖJDA”

Men redan innan han avgjorde matchen

Läs mer här: Ville bara få en normal vardag – nu är Jimmie Ericsson slutspelskung igen

kommentarer