Vittne såg mordoffret med två män: ”Bar på något”

Studentområdet Ålidhem i Umeå är skakat.

I helgen hittades en ung man död i en lägenhet och tre personer är anhållna misstänkta för mord.

– Jag mötte honom i trappen med två män. Jag minns att jag höll undan, för de bar på något stort i händerna, säger en granne.

Det var under lördagsförmiddagen som polisen fick larm om att en person hittats avliden på en adress i ett studentområde i Umeå. En förundersökning inleddes med brottsrubriceringen misstänkt mord. Förutom brottsplatsundersökning höll polisen även ett antal förhör. Åklagare beslutade senare under dagen att anhålla tre personer. 

Vittne: Mötte honom med andra män i trapphuset

De flesta i området är studenter och lägenheten där brottsoffret bodde var i en så kallad studentkorridor. Expressen har varit i kontakt med flera personer i brottsoffrets närhet. 

– Jag mötte honom i trapphuset med två andra grabbar på fredagen. Jag minns att jag reagerade, för jag fick liksom vika undan. En av killarna bar på något, en stor påse, eller någon typ av högtalare. Killen som gick med honom verkade på bra humör men killen bakom honom såg sammanbiten ut, säger en granne.

Grannen säger att han inte sett männen tidigare. 

– Men på fredagen såg jag att killarna släpptes av i en äldre bil, det var typ en cabriolet.

LÄS MER: Misstänkt mord på Ålidhem i Umeå 

Vittne: Hörde män komma in i lägenheten

En person som berättar för Expressen att han var i telefon med brottsoffret under fredagskvällen säger:

– Jag ringde honom klockan 18.28. Medan vi pratade så hörde jag en knackning på hans dörr. Han öppnade och jag hörde två män i bakgrunden som pratade. De sa tjena, och min kompis frågade vad de gjorde där. Han lät arg, säger en nära vän.

Polisen: Mordet skedde mellan 16 och 20

Enligt polisen ska mordet ha skett mellan klockan 16 och 20 på fredagskvällen. Det skriver VK. Polisen vill nu ha in iakttagelser mellan klockan 16 och 20 på Pedagoggränd i Umeå. Polisen söker även iakttagelser från Östra station mellan 20 och 22 på fredagskvällen.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/vittne-sag-mordoffret-med-tva-man-bar-pa-nagot/

kommentarer