Wild säkrade slutspelsplats – men stjärnbacken tvingas till operation

By Peter Ekholm

Minnesota Wild fick både positiva och negativa nyheter i natt. Den positiva är att klubben blev klara för Stanley Cup-slutspelet efter 3-0 mot Edmonton Oilers, den negativa att lagets bäste back Ryan Suter tvingas till operation.

Zach Parise blev tvåmålsskytt och Joel Eriksson Ek gjorde målen vilket förde Wild till seger hemma mot Oilers och började hoppas på en slutspelsplats. Den säkrades sedan när Los Angeles Kings slog Colorado Avalanche med 3-1 och gjorde poängavståndet till Wild ointagligt för Avalanche med två matcher kvar att spela.

Eftersom Wild spelat klart innan Avalanche kunde spelarna och ledarna bara hoppas på det bästa i väntan på resultatet från Los Angeles.

– Jag hoppas bara kunna vakna och se att det står ett ”x” vid vårt lagnamn, säger tränare Bruce Boudreau.

”Lider med Suter”

Men glädjen över slutspelsplatsen överskuggades av förlusten av Suter som tvingas till operation efter att ha fått en fraktur på ankeln i matchen mot Dallas Stars i lördags.

– Jag lider med honom. Det är en kille som klarat sig undan de mesta i skadeväg under hela sin karriär. Det är nog deprimerande för honom, men vi vill bara att han ska bli bättre, säger lagets tränare Bruce Boudreau.

Suter spelar mest i Wild blanc backarna, har flest poäng och är överlag en stor del av lagets defensiv. Nu får andra istället kliva fram, däribland svenske Jonas Brodin som hade en passningspoäng i natt.

Kings hjälpte flera

Det var inte bara Wild som fick hjälp av Kings. Även San Jose Sharks, som var spellediga, säkrade en seger tack vare Kings seger. Och Blues, som föll mot Washington Capitals med 4-2 där både Nicklas Bäckström och Andre Burakovsky gjorde mål, har fortfarande chans att spurta

Läs mer här: Wild säkrade slutspelsplats – men stjärnbacken tvingas till operation

kommentarer