William Karlsson matchvinnare när Vegas skaffade sig matchboll

By Henrik Skoglund

I en jämn batalj lyckades Vegas på 21 sekunder i den tredje perioden rycka åt sig en tvåmålsledning och sedan hålla undan. Nu har de 3-0 i matcher mot Kings och kvartsfinal är nu mycket nära.

Alex Iafallo gav Kings ledningen i mitten av den första perioden och efter det hade de bud på ytterligare mål. Men Vegas lyckades rida ur stormen och fick nöja sig med en 1-0-ledning hemma i Staples Center inför den tredje perioden.

Cody Eakin kvitterade sedan efter dryga sex minuter av den tredje perioden och där och då var det väl mycket som talade för ytterligare en övertid, precis som i match två. Men James Neal lyckades få in ett ledningsmål för Golden Knights och bara 21 sekunder efter det gjorde William Karlsson sitt första mål under det här slutspelet.

Los Angeles reducerade sedan genom Anze Kopitar, assisterad av Oscar Fantenberg, men hemmalaget lyckades sedan inte på de två minuter som återstod få till någon kvittering.

Nu har succélaget Vegas 3-0 i matcher och kan på tisdag avgöra och avancera vidare till kvartsfinal.

The post William Karlsson matchvinnare när Vegas skaffade sig matchboll appeared first on Hockeysverige.