YIF helt chanslöst mot omöjligt IFK

kristianstad IFK Kristianstad fortsätter att vinna.
Ystads IF slogs tillbaka med mäktiga 32–21 (17–12) inför en kokande kittel i Kristianstad.

– Vi förlorar mot ett mycket bättre lag. Ska vi vinna här krävs det att alla lagdelar fungerar på topp, sa YIF:s tränare Sebastian Seifert.

Det östskånska derbyt lockade rekordpubliken uppgående till 5153 betalande och det gamla publikrekordet slogs med exakt 50 personer.
Hemmaförsvaret fick snabbt slag på ett naivt spelande Ystad som envisades med att ta avsluten över det centrala blocket där Fredrik Pettersson, Olafur Gudmundsson alternativt Anton Lindskog inte släppte fram någon annan än möjligtvis Ystads vassaste spelare Lukas Nilsson.

Bakom det ramstarka försvaret storspelade Nebojsa Semic och hade den imponerande räddningsstatistiken 50 procent sett över hela matchen. Kollegan i Ystad, Anders Persson, agerade även han säkert även om han endast nådde 31 procent i statistiken. Persson hade dålig hjälp av sitt försvar.
– Vi gör alldeles för många tekniska fel i första halvlek. Även målvaktsmatchen förlorar vi klart, suckade Seifert.

Ystad hängde med första fem minuterna. Sen bombade Iman Jamali in två bollar och Olafur Gudmundsson kontrade in en tvåmålsledning. En ledning som IFK aldrig släppte.