Hem / Sport / ”Zäta” backar efter kritiken: ”Hoppas att jag kan spela fyra år till”

”Zäta” backar efter kritiken: ”Hoppas att jag kan spela fyra år till”

By Henrik Skoglund

Detroits svenske stjärna Henrik Zetterberg berättade för ett par veckor sedan i en intervju att hans kontrakt med NHL-klubben var konstruerat för att lura systemet. Efter hård kritik backar han nu från uttalandet.

Det var i en intervju med Mittmedia i slutet av augusti som Henrik Zetterberg berättade att hans tolvårskontrakt med Red Wings som han skrev på 2009 var ett sätt att lura systemet med lönetaket genom att lägga på så hög lön som möjligt under de förmodade bästa åren i karriären, för att sedan låta lönen plana ut under de sista åren.
— Det är ganska uppenbart att man försöker lura systemet, sa han då och att han troligtvis bara skulle spela två säsonger till.

STOR KRITIK

Efter tidningsartikeln har tillvägagångssättet som klubbarna använder sig av för att komma under lönetaket mött stor kritik i Nordamerika. Nu backar dessutom Henrik Zetterberg från sitt uttalande om att han bara skulle spela två år till, till 2019 istället för 2021.
— Jag har fyra år kvar på kontraktet och hoppas att jag kan spela fyra år till. Det är mitt mål. Men jag vet samtidigt att jag har gått igenom ett par saker med min kropp, framför allt med ryggen, säger han till TSN.

The post ”Zäta” backar efter kritiken: ”Hoppas att jag kan spela fyra år till” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: ”Zäta” backar efter kritiken: ”Hoppas att jag kan spela fyra år till”

kommentarer

Titta också

Inför: IFK Göteborg – Dalkurd FF

På torsdag åker Dalkurd tillbaka till Göteborg för att försöka plocka med sig 3 poäng …