19-årige talangen imponerade mot Modo när Skellefteå vann på straffar

By Anton Högsander

I träningsmatchen mellan Skellefteå AIK och Modo såg det ett tag ut som att Modo skulle gå segrande ur striden. Men med endast fyra minuter kvar av ordinarie matchtid klev Joakim Lindström fram och gjorde 2-2 och tog matchen vidare.

Dessförinnan hade en annan och betydligt yngre Lindström – nämligen 19-årige Linus Lindström – gjort den viktiga reduceringen för Skellefteå, som alltså låg under med 2-0 efter att Modo fått in två puckar genom Jesper Sellgren och Johan Eriksson.

Matchen gick sedan till straffläggning. Och där var Skellefteå strået vassare och kunde till slut vinna med 4-3. Bland annat såg Linus Lindström till att hänga dit en straff i nätmaskorna.

***

Luleå vann över Björklöven med 3-0 i träningsmatchen som spelades i T3 Center. Efter en mållös första period gav Jan Sandström sitt lag ledningen med 1-0. Därefter utökade Petter Emanuelsson och Andreas Falk till 2-0 samt 3-0.

***

Det krävdes övertid mellan BIK Karlskoga och Leksand innan bortalaget till slut kunde spräcka måltorkan i matchen. I powerplay klev Leksands Oskar Lang fram och gjorde segermålet efter 63 spelade minuter.

The post 19-årige talangen imponerade mot Modo när Skellefteå vann på straffar appeared first on Hockeysverige.