37 räddningar för nollan senast – nu stoppade Hellberg 42 för ny nolla

By Robert Pettersson

De svenska målvaktsnollorna fortsätter lösa av varandra i KHL. Idag var det Magnus Hellbergs tur att upprepa Jhonas Enroths bedrift att hålla nollan två matcher i rad – och tredje för säsongen när hans Kunlun gick upp i topp i östra konferensen via 2-0 mot Vitiaz.

Häromdagen höll Jhonas Enroth sin tredje nolla för säsongen och sin andra nolla i rad.
På fredagen upprepade Magnus Hellberg den bedriften för Kunlun.

Hellberg följde upp sin nolla från matchen mot Slovan från i onsdags, där han stoppade 37 skott, med att rädda inte mindre än 42 skott när Vitiaz besegrades med 2-0. Samma siffror man slog Slovan med.

Gilbert Brulé, som gjort bra ifrån sig för Kunlun efter att han trejdades dit från Traktor mot Richard Gynge för en tid sedan, sköt 1-0. Zach Yuen satte tvåan och Kunlun toppar just nu den östra konferensen.

Även Lars Johansson lämnade KHL utan insläppt mål under fredagen. I hans fall blev det ändå förlust för CSKA borta mot Admiral där Johansson fick ersätta Ilja Sorokin i början av andra perioden när denne släppt in två snabba mål fram till 3-1 i inledningen av perioden.
Johansson stoppade elva skott under sin del av matchen.

The post 37 räddningar för nollan senast – nu stoppade Hellberg 42 för ny nolla appeared first on Hockeysverige.