40 räddningar när Eriksson bröt förlustsviten

Skellefteås tidigare guldmålvakt Joacim Eriksson vann sin första KHL-match för Dinamo Riga när han i princip spikade igen i premiären mot Gagarin Cup-finalisterna Ak Bars 25 augusti.
Sedan dess har han fått vänta ett tag på nästa seger. Den kom idag nära tre veckor senare när Riga slog Admiral borta med 4-2.

En av de som till slut fick hål på Eriksson i matchen var Niclas Bergfors, som var ligans bästa svenska målskytt ifjol. Han sköt säsongens första mål när han reducerade till 2-4 i tredje perioden. Målet kom på hans nionde skott på mål i matchen och det var passande nog också nionde matchen i ordningen han spelade innan första målet kom.

Eriksson stoppade till slut 40 skott för att slå vakt om säsongens andra seger.

Eriksson hade mellan sina segrar förlorat mot Severstal (2-3 OT), Medveščak (1-2 OT) och Sibir (1-4, sista målet i tom kasse). I förra matchen, borta mot Amur, fick han hoppa in vid 0-3-underläge efter elva minuter och var på vippen att vara med och vända matchen som slutade 2-3.

Riga har annars haft en ganska bra säsongsinledning. Segern idag var lagets fjärde fullpoängare på nio matcher och man ligger för tillfället fyra i västra