Får man ta med egen mat till middagsbjudningen?

När Systembolaget bildades 1955, och Motboken avskaffades, fanns det 250 viner att välja bland i Sverige. Det låter inte illa ändå, ännu mer häpnadsväckande är väl att det dröjde ända till 1980-talet innan sortimentet fördubblades. För idag, om man söker på ”vin” på sajten, får man 13 602 träffar. Bara champagne ger 1 032 produkter. Det kan man kalla utveckling.

Krögarentreprenören Pontus Frithiof, som senast öppnat nytt i Sälen, dricker skumpa till det mesta. Vi tycker att det passar lite extra bra till små osttacos fyllda med löjrom – perfekta att imponera med till en fördrink och försvinnande goda.

Men om någon avskyr både löjrom och ost (finns det ens någon?) – får denna någon ta med sig egen mat på festen? Nä, tycker SvD:s etikettexpert. Läs mer längre ner i mejlet!

Läs mer…

kommentarer