Engqvist närmar sig flytt i KHL – rättigheterna bytte ägare

Linus Omark och Niklas Svedberg finns redan i Salavat Julajev. Nu är klubben på jakt efter ytterligare en svensk. Ni har kunnat läsa om klubbens intresse i Andreas Engqvist tidigare och idag kom klubben ett steg närmare att få till ett avtal med ex-djurgårdaren när man trejdade till sig rättigheterna till svensken från CSKA.

27-åringens rättigheter ingick tillsammans med rättigheterna till Nikolaj Prochorkin som en del i utbytet av världsmästarbacken Aleksandr Kutuzov, som hade ett år kvar på kontraktet med Ufa-klubben.
CSKA har bekräftat bytet, som i två veckors tid ryktats vara på gång. Prochorkin uppges – precis som ifjol – att sikta på ett NHL-kontrakt i första hand.

Huruvida Engqvist får ett kontrakt med Salavat Julajev eller inte återstår däremot fortfarande att se. Uppgifter till ryska tidningen R-Sport gör gällande att klubben vill avvakta och se hur operationen av Engqvist knä, som gjordes efter säsongen, löser sig.
Om allt går som planerat blir av allt att döma Engqvist Salavats femte och sista utländska spelare inför nästa säsong.
– Hans gips tas av i början av juni, därefter kommer det att göras en del undersökningar och sedan kommer vi se om han kan spela …Läs mer

Läs mer här: Engqvist närmar sig flytt i KHL – rättigheterna bytte ägare

kommentarer