Tar över New Jersey Devils – blir NHL:s yngsta coach

New Jersey Devils tycks ha hittat sin nya coach. Klubben har kallat till en presskonferens under tisdagen där man förväntas presentera John Hynes till ny coach, skriver northjersey.com.

Amerikanen har coachat Pittsburghs farmarlag Wilkes-Barre/Scranton Penguins i AHL under de senaste sex sex säsongerna, fem av dessa säsonger som huvudtränare. Dessförinnan var han huvudansvarig för USA:s ungdomsprogram i Ann Arbour, Michigan, och ledde även nationens U18- och U20-landslag under flera JVM-turneringar.

Kopplingen mellan Hynes och New Jersey är att det var Devils nya general manager Ray Shero, tidigare GM i Pittsburgh, som tog honom till Pittsburghs organisation 2009.

John Hynes fyllde 40 år i februari och blir NHL:s yngsta coach när han presenteras av Devils i dag. Minnesotas Mike Yeo var tidigare yngst i ligan, 42 år gammal.

I och med att Hynes befinner sig under kontrakt med Penguins kommer Devils att tvingas kompensera hans tidigare arbetsgivare med ett tredjeval i någon av de tre kommande drafterna.

…Läs mer

Läs mer här: Tar över New Jersey Devils – blir NHL:s yngsta coach

kommentarer