Stopp för skola i industrilokal

Malmö Länsstyrelsen bedömer inte att verksamheten blir tillfällig. Därför rivs ett bygglov för att anpassa industrilokaler vid Hagalundsgatan till skolverksamhet.

Bolaget beviljades ett tioårigt bygglov att förändra industrilokalerna i Styckmästaren 28 till skola. Det var alltså avsett som en tillfällig lösning, men de sökande uppgav att de var i omedelbart behov av att hitta tillfälliga skollokaler i avvaktan på att de fann en permanent lösning.
Kostnaderna för anpassning och ombyggnad skulle avskrivas under en tioårsperiod.
Eftersom skolplanerna inte bedömdes innebär någon olägenhet för grannarna godkände stadsbyggnadsnämnden bygglovet.
Men de närboende var av en annan uppfattning. Fem granarna överklagade med en gemensam skrivelse. De ifrågasatte bland annat rimligheten i den tioåriga avskrivningen eftersom det handlade om en total förvandling av industrilokalerna.
Dessutom efterlyste de en bullerutredning och poängterade också att fastigheten inte är anpassad som skolmiljö, då det finns sönderrostad plåt och uppruttnade plankor, med fallrisk, på tomten.
Länsstyrelsens går också på de klagandes linje och konstaterar bland annat att bolaget inte kunnat visa att avskrivningarna kan klaras på en tioårsperiod.
Det är med andra ord osäkert om det sökta lovet verkligen är tillfälligt.
Bolaget har också poängterat ett långsiktigt behov av lokaler.
”Det är således inte fråga om en verksamhet som endast ska pågå under en begränsad

Läs mer här: Stopp för skola i industrilokal

kommentarer