Industriägare vill ha flyktingbostäder

EMILSTORP En fastighetsägare som olovligen haft ett tjugotal boende i industrilokaler på Volframsgatan ansöker nu om bygglov för ett boende för flyktingar i fastighetens kontorsdel.

Den 25 juni i år upptäckte Malmö stad efter ett anonymt tips att uppskattningsvis tjugo personer bodde i en delvis ombyggd industrilokal på Volframsgatan. Varken giltigt bygglov, startbesked eller godkänt brandskydd fanns för boendet.

Nu har fastighetsägaren ansökt om tillstånd för en ombyggnad av industrifastighetens två övre kontorsplan, med syfte att just hyra ut rum till flyktingar under en längre tid.
– Vi har varit på plats och inspekterat och som vi förstått det var det en tidigare hyresgäst som olovligt hyrt ut rummen, säger Anton Broberg Holm, ingenjör på stadsbyggnadskontoret som handlägger bygglovsansökan.
Eftersom boendet plockades bort så snabbt hann kommunen aldrig utdöma något vite och då bedöms fastighetsägaren ha gjort rätt för sig enligt Anton Broberg Holm.
Hyresgästen som i sin tur hyrde ut lokalerna ska nu vara borta enligt uppgifter till kommunen. Men fastighetsägaren tar nu vidare affärsidén att bygga om och långtidsuthyra industrifastigheten som bostad för flyktingar, men med lov av kommunen.
I industrifastighetens två översta plan ska förutom separata rum även en bespisning inredas, här ska även finnas personalrum, parkering och cykelparkering finnas.

Enligt ansökan är

Läs mer här: Industriägare vill ha flyktingbostäder

kommentarer