MFF har tagit extra höjd i säkerheten

MALMÖ Om elva dagar spelar Paris Saint-Germain Champions League-fotboll i Malmö. En global sporthändelse som efter det vidriga som hänt i Paris givetvis blir extra uppmärksammad.

Från början en match med fest och Zlatan Ibrahimovics återkomst till Malmö och MFF:s jakt på nya poäng. Nu även en fråga om säkerhet och sorg.
– Vi följer löpande utvecklingen och kommer att lyssna av allt för att se vad vi kan göra, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.
Han betonar också att säkerheten redan är högt prioriterad i hemmamatcherna i Champions League.
– Vi tog redan inför den här säsongen extra höjd i säkerheten inför alla matcherna i Champions League. Inte minst genom att införa den yttre avspärrningen med staketet.
Till skillnad från i de vanliga matcherna i Allsvenskan, cupen och övriga tävlingar måste publiken i Champions League passera två barriärer.
Först en runt området där bara de med giltig biljett eller annat bekräftat ärende släpps genom. Därefter den vanliga kollen i entréerna.
Så var det inte förra säsongen när MFF mötte Juventus, Atletico Madrid och Olympiakos.
– Det var något vi lärde då, att vi ville ha koll på vilka som rör sig i området utanför Stadion, berättar Niclas Carlnén.
Det tar längre tid, men har bedömts nödvändigt.
När det gäller övriga

Läs mer här: MFF har tagit extra höjd i säkerheten

kommentarer